Keresés ebben a blogban

Miért érdemes Milánóba látogatni?

Milánó utcáit járva gyakran figyelek fel magyarul beszélgető emberekre, hiszen sok honfitárs fordul meg itt. Van, aki turistaként utazik, hogy megcsodálja a város nevezetességeit, építészeti és művészeti remekműveit, és shoppingoljon a bevásárló utcákon, van, akit a munkája hoz ide, vagy tanulni jön (remek Erasmus és más csereprogramok vannak), de sok a foci drukker, és a koncertező.
A blog útbaigazítást ad a megközelítéssel, nevezetességekkel, közlekedéssel, utazással, parkolással kapcsolatban, de olyan témákról is olvashatsz, mint szuvenír tippek, rendezvények, kiállítások, bevásárlás, időjárás, piac, mozi, közbiztonság, borravaló, stb.
Aki épp munkát keresni indul Olaszországba, az jó ha tudja, hogy az ország nehezen lábal ki a gazdasági válságból, a termelés ugyan növekszik, de nem hoz magával nagyobb munkaerő igényt. A fizetések magasabbak mint otthon, de viszont a lakbér, az éttermek, a bevásárlás, és minden más is. Az olasz nyelvtudás azért kell, mert nehéz olyan munkát találni, ahol nem alapkövetelmény. Meg egyébként is, sokkal könnyebb minden, ha az ember beszéli a nyelvet, mert amikor ügyintézésre kerül a sor, nagy az esélye annak, hogy nem tud angolul (vagy más idegen nyelven) akivel szemben találjuk magunkat.
Sok magyart megismertem, akik baby szitterként jöttek Milánóba, a fogadó családok gyakran keresnek angolul tudó felügyeletet a gyerekük mellé, de előnyben részesítik az anyanyelvű angolokat.
Milánóban sok jó egyetem található, a tandíjak magasak, viszont léteznek ösztöndíjak. Csereprogramok keretében minden szemeszterben érkeznek magyar diákok, akik felejthetetlen élményekkel térnek haza.
A labdarúgás meghatározó szerepet tölt be az olaszok életében. Milánó két ismertebb focicsapata az Inter és a Milan gyakran játszik a San Siro stadionban.
Egyre több híresség koncertezik Budapesten, de ha mégsem, akkor nagy esélyünk van Milánóban részt venni a fellépésen, mert bár Róma a főváros, Lombárdia régió székhelye kedveltebb helyszín.
És igen, Milánóban VAN Petőfi utca, Viale Alessandro Petofi, a Sempione parkban.


Ha először jártok Milánóban, a következő látványosságokat ajánlom:
-milánói dóm (duomo di milano)
-II. Viktor Emánuel galéria (Galleria Vittorio Emanuele II)
-Scala
-Sforza kastély (Castello Sforzesco)
-Santa Maria delle Grazie bazilika és az Utolsó Vacsora
-S. Ambrogio bazilika
-S. Lorenzo Maggiore bazilika
-Pinacoteca di Brera

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése