Keresés ebben a blogban

Teatro La Scala, a milánói operaház


A Dóm térről a II. Viktor Emánuel Galéria vezet a Piazza della Scalahoz, ahol a Teatro la Scala, a világhírű operaház található. Építését Mária Terézia rendelte el, miután 1776-ban leégett Milánó egyetlen színháza, a Teatro Regio Ducale. A munkálatok 1776-ban kezdődtek Giuseppe Piermarini építész vezetésével, és 1778-ban fejeződtek be. Az első előadás Salieri L'Europa riconosciuta című operája volt 1778. augusztus 3-án. A 2013 férőhelyes operaházat 2001 és 2004 között újították fel, ez idő alatt az előadásokat a Teatro degli Arcimboldi színházban játszották.


Jegyeket kaphatóak:
-online a http://www.teatroallascala.org/ oldalon (az operaház hivatalos honlapja, ahol az aktuális műsor is olvasható)
-Dóm téren (Piazza Duomo - MM1 piros metró és MM3 sárga metró) a Galleria del Sagratoban, nyitvatartás minden nap 12 és 18 óra között, augusztusban és hivatalon ünnepnapokon zárva. A jegyek ára 10%-kal többe kerül az elővásárlási díj miatt. Ha kevés hely marad egy előadásra akkor fejenként csak 2 db jegy vásárolható.
-este a Via Filodrammatici 2. szám alatt, az operaháztól balra. Az előadás előtt 2 órával nyit ki, és az előadás kezdete után 15 perccel zár be. Az aznap esti előadás előrendelt jegyeit lehet itt felvenni és megvásárolni a megmaradt jegyeket 25% kedvezménnyel a kezdés előtt egy órával.
-hivatalos viszonteladóknál

A jegy ára 20 és 220 euró között mozog.


2011 első félévében megtekinthető többek között a Halál Velencében (Britten), Tosca (Puccini), A varázsfuvola (Mozart), és Daniel Barenboim "Liszt Ferenc tiszteletére" című hangversenye.


Az Scalaba illik kiöltözni. Sajnos sok turista érkezik az előadásra rövidnadrágban és strandpapucsban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése