Keresés ebben a blogban

Megnyitották az M2 zöld metró assagói szakaszát


2011. február 20-án, több hónapos halogatás után felavatták az M2 zöld metró két új megállóját, az Assago Milanofiori Nordot és az Assago Milanofiori Forumot, így az assagói irodaközpont és a Mediolanum Forum, közkedvelt koncert helyszín könnyen megközelíthető lett.
A metróhosszabbítás stratégia szempontból nagy szerepet játszik a Milánól ki- és bevezető délnyugati forgalom csökkentésében. A megnyitón jelen volt lombárdia kormányzója Roberto Formigoni, Milánó polgármestere Letizia Moratti, a metró és az ATM vezetősége, Lanfranco Senn és Elio Catania, Milánó provincia elnöke Guido Podestá, valamint Assago polgármestere Graziano Musella.

A metróvonal új szakasza 8 év alatt készült el, 4,8 km hosszú, ebből az elágazásig vezető 0,6 km-es rész a föld alatt megy, az ezt követő föl feletti szakasz pedig a föld felett, az A7-es autópálya mellett halad.
A két új megálló amellett hogy modern, még a funkciójának is megfelel, de csak az építők szerint. Az utasok úgy gondolják, hogy a vágányok melletti szűk részen nem fér el a nap mint nap ingázó tömeg. A környék lakói panaszkodtak ezen kívül a megígért hangtompítók és a parkoló hiánya, és a drága jegyárak miatt (2,10 euró, illetve 1,60 euró ha a Romolónál szállunk le/fel). Az ATM szerint nem a támogatott 1 eurós milánói jegyárhoz kell hasonlítani a tarifát, hanem a környéki busz árához, ami mindig is 2,10 euró volt, de most az assagóiak ugyanennyiért minőségibb és gyorsabb szolgáltatást kapnak.
Becsléseim szerint három éven belül az össze köztéri térképen és hivatalos honlapon fel lesz tüntetve az új szakasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése